Жизнен цикъл на кухнята

Ето няколко съвета, с които да улесните готвенето.

  1. Не забравяйте да опитвате храната по време на готвене. Това ще ви предпази от прекалено много или недостатъчно подправки и сол. В много рецепти не е посочено точното количество подправки, така че най-добрият ориентир е вашият вкус.
  2. Ако обаче ястието вече е пресолено, има няколко тайни. За супа, бульон или задушено месо добавете вода или лимонов сок. Можете да добавите парче картоф или патладжан и да изключите котлона. Тези продукти ще абсорбират излишната сол.
  3. За да подсилите вкуса и аромата на подправките, задушете ги в загрят тиган за няколко минути, преди да ги добавите към ястието.
  4. Ако постоянно се налага да изхвърляте остатъците от билки и да купувате нови, има няколко трика за съхранение, които можете да изпробвате. Можете да поставите билките в съд с хартиена кърпа на дъното. Това ще абсорбира излишната влага и храната ще издържи по-дълго.
  5. Можете също така да поставите билките в кубчета лед, да ги напълните с вода и да ги замразите. Използвайте кубчетата например за приготвяне на супи.
  6. За да запазите свежестта на половинките лук, сложете малко масло върху отрязаната страна и ги приберете в хладилника. Между другото, същият този лук ще помогне за удължаване на живота на половинките авокадо: просто ги поставете заедно в контейнер.

Надяваме се да сме ви били полезни, в случай, че това не е така – не оставяйте гладни! Може да разчитате на поръчки до дома ви от 11 часа до 22:30 от нас за град София.

Вашият коментар